Коли потрібно міняти зимову гуму на літню на автомобілі?

Кожен автолюбитель замислюється про безпеку водіння та про найкращий момент для перевзуття свого авто. Завжди хочеться встигнути в той момент, щоб і погода більше не змінювалася щодня, і коліс не засмучували.

Якщо Ви думаєте, що вже достатньо тепло для літньої гуми, то подумайте про такі показники. Літня гума починає вам віддано служити лише від +8, до цієї температури вона дуже жорстка і на ній їздити небезпечно. А ось на зимовій гумі можна ганяти аж до +10, і не переймається зміною гуми. Контролюйте прогноз і встигніть перевзути машину вчасно.

Професіонали радять міняти гуму, коли погода вже трохи встаканилася і тримається на позначці 6-7 градусів вище нуля.

Ще часто буває дуже холодний березень (іноді навіть сніг йде). Ми не радимо поспішати зі зміною гуми, однак і занадто довго чекати не слід. До речі, якщо Ви збираєтеся їхати за кордон машиною, то тут вже справа в індивідуальності. Дивлячись наскільки ви залишите свій дім. Щоб не потрапити в ситуацію, коли Ви на зимовій гумі їздитимете при +15, продумайте свою поїздку заздалегідь, перегляньте прогноз погоди. І пам'ятайте, що за високої температури якість зимової гуми значно погіршується, і за такої їзди вам не надовго вистачить зимової гуми.

Слідкуйте за погодою та все буде добре.

А для оформлення автоцивілки та Зелена карта на Ваш автомобіль переходьте на наш калькулятор.