Що таке тотал автомобіля?

При страхуванні КАСКО в кожній страховій компанії є перелік франшиз. Вони бувають на ДТП, дрібні пошкодження, а також на тотал та незаконне заволодіння. Для того, що зрозуміти який варіант обрати треба розуміти це поняття.

Що таке тотал в автострахуванні?

Тотал - це повна конструктивна загибель автомобіля. Зазвичай до тотального авто відносять ті, що немає сенсу відновлювати, або вартість відновлення перевищує 70% вартості автомобіля.

Хто оцінює чи підлягає авто під тотал?

Зазвичай автомобіль оцінює незалежний експерт або внутрішній співробітник страхової компанії. Оцінка автомобіля відбувається шляхом знаходження офіційної вартості кожної запчастини та роботу згідно нормочасів регіону.

В більшості випадків в Україні використовують програмне забезпечення Audatex, що містить всі схеми вузлів автомобіля й офіційні ціни кожної запчастини.

Тотал в КАСКО

В яких випадках автомобіль може бути визнаний тотальним? Це питання дуже актуальне при страхуванні КАСКО, адже іноді, при сильному ДТП, страховій компанії вигідніше признати автомобіль тотальним та виплатити всю страхову суму, ніж сплачувати за його відновлення. Адже відновлення може вийти за межі страхової суми.

При визнанні автомобіля тотальним страхова компанія виставляє його на аукціон. Після успішної покупки автомобіля на аукціоні власнику надаються контакти покупця та виплачується різниця між страховою сумою за винятком франшизи та сумою покупки авто на аукціоні.